Opnieuw liquidatie in Dublin

In de Ierse hoofdstad Dublin is maandag opnieuw een man doodgeschoten. Dat melden Ierse media. Drie dagen geleden werd in een hotel in Dublin de 33-jarige David Byrne doodgeschoten, en raakten twee anderen gewond.

Spanje

Een groep gewapende mannen drong even voor 20.00 een huis binnen in de wijk Poplar Row Dublin-Noord. Volgens de RTE zou het gaan om Eddie Hutch (foto), de oom van de Ierse crimineel Gary Hutch die in 2015 in Spanje werd vermoord. Die moord zou aan het begin van een serie hebben gestaan. Er speelt een conflict tussen rivaliserende groepen in Spanje en Ierland.

IRA

Een splintergroep van de IRA (Continuity IRA) heeft de schietpartij tijdens een boksevenement in het Regency Hotel Dublin opgeëist. Aanleiding zou zijn betrokkenheid zijn geweest bij de moord op een lid van de Real IRA in 2012. De moord op Alan Ryan zou bende-gerelateerd zijn. Maar Ierse veiligheidsfunctionarissen hebben tegen de Britse krant The Guardian gezegd dat het onwaarschijnlijk is dat CIRA achter de aanslag zit en dat de moord op Byrne het gevolg is van een ruzie tussen Ierse criminelen.

Zie ook:

Ierse onderwereldlink met Scarface