Opnieuw NL speed in Spanje onderschept

Onder de achterbank van een personenauto heeft de Spaanse Nationale Politie bij de grensovergang tussen Frankrijk en Spanje 61 kilo speed aangetroffen. In verband met de vondst zijn negen verdachten aangehouden. De auto had Spaanse kentekens maar was volgens de politie net op de terugweg uit Nederland waar de speed zou zijn aangeschaft. Ruim twee weken geleden heeft de politie in Spanje een groep opgerold die vergelijkbare hoeveelheden speed met de auto uit Nederland via dezelfde grensovergang naar Spanje brachten. Volgens de Spaanse politie wordt in de auto’s in Nederland een speciale bergplaats voor de smokkel aangebracht.

De speed zou bestemd zijn voor een oplsag in Bilbao. Daar zijn op negen plaatsen wietplantages ontmanteld. Verder zijn in Bilbao verschillende hoeveelden hasj, ketamine, cocaïne, anabolen en xtc in besslag genomen.

In het onderzoek, dat al enige tijd liep, stelde de politie vast dat de leider van de groep een Nederlander contacteerde. Hij vloog naar Nederland alwaar de auto met de speed werd geprepareerd. Daarop vlogen een vrouw en een man naar Nederland om de auto op te halen. 

Spaanse media maken geen melding van een verband met de eerdere onderschepping van speed, deze maand, in Baskenland.