Opnieuw officier van justitie bedreigd

Een officier van justitie van het parket Noord-Nederland is vorig jaar ernstig bedreigd. De vrouw behandelde onder andere zaken tegen motorclub No Surrender. Het is echter niet duidelijk of de bedreigingen ook daadwerkelijk afkomstig zijn van leden van de motorclub. 

Volgens De Telegraaf is de officier van justitie inmiddels overgeplaatst en is ze met haar gezin ondergedoken geweest. Het Openbaar Ministerie bevestigt de bedreiging van een van haar medewerkers, maar wil er verder niets over kwijt.

Emmen

Vorig jaar heeft de locoburgemeester van Emmen, Bouke Arends, ook al eens drie weken ondergedoken gezeten in Groot-Brittannië. Dat was op advies van het Openbaar Ministerie. Er werden doodsbedreigingen aan het adres van Arends gedaan na sluiting van een clubhuis van No Surrender in januari van dat jaar (foto). Tijdens het verblijf van de locoburgemeester en zijn vrouw in het buitenland waren de kinderen ook op andere adressen ondergebracht. De familie van Arends wist niet waar de locoburgemeester verbleef. Na 3 weken konden ze weer naar huis.

President Henk Kuipers van No Surrender – inmiddels gedetineerd op verdenking van afpersing en diefstal met geweld – liet tegenover verschillende media weten het hele verhaal van de onderduik van Arends complete onzin te vinden. ‘Die locoburgemeester is een neef van me. Het is gewoon een hetze van het OM.’

Brabant

Ook officier van justitie Greetje Bos van het parket Zeeland-West-Brabant moest vorig jaar worden beveiligd vanwege een doodsbedreiging. Die zou uit de hoek van No Surrender-oprichter Klaas Otto zijn gekomen. Bos behandelt de strafzaak tegen Otto. Voor de bedreiging tegen Bos werd in augustus vorig jaar een 44-jarige man aangehouden. Die werd echter al weer snel vrijgelaten. Mede door de bedreigingen werd Klaas Otto in een zwaar gevangenisregime geplaatst. Vorige week werd hij naar een regulier huis van bewaring overgebracht.