‘Opnieuw onderzoek naar beramen aanslag officier van justitie’

De politie heeft opnieuw twee verdachten aangehouden omdat ze een moordaanslag zouden beramen van een aanslag op de (voormalige) Bredase officier van justitie Greetje Bos. Dat heeft justitie bevestigd aan BN/De Stem.

Motorclubs

De verdachten zijn mannen uit Klundert en Steenbergen. Ze hebben banden met motorclubs. Ze blijken op 14 november vorig jaar te zijn opgepakt door een arrestatieteam maar werden na verhoor weer vrijgelaten. De mannen worden verdacht van het treffen van voorbereidingshandelingen voor de liquidatie van de oud-officier.

Nieuwe dreiging?

Eerder rechercheonderzoek naar zulke plannen met drie andere verdachten was vorig jaar beëindigd. In 2017 werd ook oprichter Klaas Otto van No Surrender aangehouden. Hij zou opdracht hebben gegeven om de officier ‘iets aan te doen’. Uiteindelijk seponeerde het OM zijn zaak omdat er onvoldoende bewijs voor de verdenking werd gevonden, ook twee anderen gingen vrijuit.

Het is niet duidelijk of het huidige onderzoek voortbouwt op het oude onderzoek of dat er sprake is van een nieuwe dreiging.

Zie ook:

De zwaarbevochten overwinning van het OM in de zaak-Otto

Advocaat Otto vraagt uitstel rechtszaak

Bedreigingszaak Klaas Otto van tafel