Opnieuw panden in Delft beschoten

De districtsrecherche in Delft is op zoek naar getuigen van het beschieten, dinsdagochtend vroeg, van twee panden: op de Beestenmarkt en aan de Molslaan. De panden kregen inslagen te verduren, voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Winkels

Omstreeks 04.30 kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er geschoten zou worden op de Beestenmarkt. Agenten troffen op straat hulzen aan. Ook zagen zij inslagen bij twee winkels in de Molslaan en de Beestenmarkt. De recherche startte direct een uitgebreid onderzoek. Het team Forensische Opsporing verricht ter plaatse een uitgebreid sporen onderzoek. Volgens Omroep West is één van de getroffen panden een recent gevestigde bijouterie (“Sisters”).

Eerdere incidenten

Er zullen buurtbewoners worden gehoord en er zal gekeken worden of er camerabeelden beschikbaar zijn. Vorige maand vond er een soortgelijk incidenten plaats. Op 8 mei werden in de Peperstraat twee winkels beschoten. Op 17 mei werden twee panden in de Breestraat en de Peperstraat beschadigd door een handgranaat die ontplofte. Daarbij raakte een voorbijganger gewond.

Of er een verband is met deze eerdere incidenten in de Delftse binnenstad maakt deel uit van het onderzoek.