Opnieuw plofkraak in Noord-Holland

In het Noord-Hollandse Scharwoude is in de nacht van zondag op maandag een geldautomaat opgeblazen. Omwonenden hoorden rond 3.15 twee enorme klqppen. Het is de zoveelste plofkraak in Noord-Holland in korte tijd. Er werden geldautomaten opgeblazen in onder andere Amsterdam, Zaandam en Alkmaar. Voor zover bekend zijn er voor die plofkraken nog geen verdachten aangehouden.

 

Bij de plofkraak afgelopen nacht in de dorpsstraat in Noord-Scharwoude was een geldautomaat van de ABNAMRO doelwit. Een galerie die in het pand was gevestigd waar de geldautomaat werd opgeblazen raakte ernstig beschadigd. Ook werden kunstwerken vernield. De galeriehouder tegenover de plaatselijke zender NHNieuws:’De schade is enorm. “Ik doe dit nu vijf jaar en het is mijn levenswerk, mijn kindje. Het is bizar dat dit gebeurt. Ik sta te trillen op mijn benen.’