Opnieuw politie-inval bij Antwerpse “Mixers”

De politie in Antwerpen heeft maandag invallen gedaan bij vooraanstaande figuren van de misdaadfamilie “de Mixers”, zo schrijft de Gazet van Antwerpen. Ze worden verdacht van diefstal van dossierstukken uit de griffie van de rechtbank van Antwerpen.

Borgerhout

Zo’n dertig rechercheurs van de lokale en federale politie vielen maandagavond binnen in drie panden van de familie S. in de Vooruitzichtstraat in Borgerhout. De broers Abdelkader S. en Abdelilah S., werden meegenomen voor verhoor. De gebroeders Aziz, Khalid, Said, Abdelkader en Abdelilah S. staan in Antwerpen bekend als de Mixers. De groep controleert een deel van de cocaïnehandel in België en speelt een rol bij het uithalen van cocaïne uit de haven.

Volgens de Gazet van Antwerpen zijn ze via een alliantie met de Turtles en de gebroeders A. ook actief in de internationale smokkel van cocaïne naar de Antwerpse haven.

Dossierstukken

Er loopt ook een financieel onderzoek tegen de groep. Het parket liet in binnen- en buitenland op miljoenen aan vastgoed, juwelen, cash en luxevoertuigen beslag leggen.

Maandag is gezocht naar dossierstukken die recent zijn ontvreemd uit een strafdossier tegen de Mixers.

Kopstukken van familie ontsnapten vorig jaar arrestatie na een tip van binnenuit de politie dat er invallen op til waren.

Zie ook:

Achtervolging, gevecht en schietpartij in Antwerpen

Frank ‘De Tank’ en de politieagent

‘Stagiair kopieerde uit Antwerps strafdossier’

Invallen bij Antwerpse “criminele” families