Opnieuw schoten in Duisburg

Een dag nadat er zondagochtend vroeg schoten werden gelost op een auto die bij het clubhuis van Satudarah-MC in Duisburg voor de deur stond is in een andere deel van Duisburg opnieuw geschoten. Maandagmorgen vuurden onbekenden zeker twaalf kogels af op een pand in de Friedrich-Erbert-Straße, in het noordelijke stadsdeel Beeck. 

Lokale media berichten dat tijdens het politieonderzoek leden van een onderclub van de plaatselijke Hells Angels kwamen kijken.

De bewoner van het pand zou banden hebben met de Hells Angels. De schoten klonken rond 04.30. Een woordvoerder van de politie zei ervan uit te gaan dat inzittenden van een langzaamrijdende auto verantwoordelijk waren. Er zijn drie panden beschadigd. 

In Duisburg en andere delen van Nordrhein-Westfalen bestaan spanningen tussen de Hells Angels en Satudarah. Zaterdag zou Satudarah een chapter in Kleve hebben geopend, volgens Duitse media. Op de website van de club staan alleen Krefeld en Duisburg vermeld.

Woensdag was er een vechtpartij tussen aanhangers van beide clubs in Duisburg. Zondag werd een Mercedes beschoten die vlakbij het Satudarah-clubhuis stond geparkeerd. De politiewoordvoerder zei dat er een onderzoek loopt waarbij rekening wordt gehouden dat het schieten van zondag en maandag verband houdt met waarschuwingen tussen de beide MC’s.

Alle berichten in Crimesite Dossier MC’s.