Opnieuw tbs’er ontsnapt uit Pompe-kliniek (UPDATE)

Voor de derde keer in korte tijd is er een patiënt ontsnapt uit de Pompe-kliniek voor tbs’ers in Nijmegen. Hij onttrok zich tijdens een begeleid verlof. In het Algemeen Dagblad zegt een woordvoerder van de kliniek het een man met een ‘laag risicoprofiel is’. Toch waarschuwde de politie de man niet zelf te benaderen.

De politie heeft geen foto van de man verspreid maar wel een Burgernet-melding. Uit die melding blijkt dat de politie naar een blanke man zoekt, van 1.87 meter met een fors postuur, donkerblond dun haar en een bril, spijkerbroek en zwarte jas. De Telegraaf schrijft dat het gaat om de 39-jarige Ronald van Z. uit Harskamp. Van Z. is in 2014 veroordeeld tot 3,5 jaar cel en tbs voor het misbruiken van meisjes en het bezit van kinderporno.

Vorige maand waren er twee keer gevallen waarbij een tbs’er uit de Nijmeegse Pompekliniek zich onttrok. Beiden werden later opgepakt. Een van hen was Harry van E. die is veroordeeld voor misbruik van kinderen. Hij bleek naar een camping in Zeeland te zijn gegaan.