Opnieuw twee lijken in Marseille

In een gebied ten noorden van Marseille zijn maandag en dinsdag twee lijken gevonden. De zuid-Franse stad kampt de afgelopen maanden met een hevige strijd tussen criminele organisaties. Een van de lichamen was verkoold, het andere had een wond aan de nek. Autopsie moet uitwijzen of de man door kogels om het leven is gekomen.

Het slachtoffer dat maandag werd gevonden, is volgens de Franse media een bekende van de politie. Hij zou een aantal keer vast hebben gezeten vanwege kleine vergrijpen. Het lijk werd gevonden in een verlaten gebouw waar brand was uitgebroken.

Getuigen hebben het tweede slachtoffer, een 50-jarige man, ruzie horen maken, waarna er een auto wegreed. Waar de ruzie over ging, is niet bekend. De man werd op blote voeten en met een gescheurd shirt gevonden.

Of er een verband tussen beide zaken is, weet de politie niet. Ook is niet duidelijk of de moorden iets met de strijd om drugsroutes te maken heeft.

Vorige week pleitte een lokale bestuurder om het leger in te zetten om het drugsgeweld te bestrijden, toen een crimineel met een kalasjnikov op straat werd doodgeschoten. De Minister van Binnenlandse Zaken wees dat voorstel direct af.