Opnieuw verdachte opgepakt voor beschieting coffeeshop

De politie heeft maandagochtend in de PI Lelystad een 28-jarige Amsterdammer aangehouden voor betrokkenheid bij een beschieting van coffeeshop The Game in Delft.

De beschieting van de coffeeshop vond op zondagochtend 16 september 2018 om 08.30 plaats in de Breestraat in Delft. Er werden met een automatisch vuurwapen meerdere kogels afgevuurd op de gevel van The Game.

Eerdere pogingen

De politie denkt dat eerder die nacht ook al een eerdere poging werd ondernomen om de coffeeshop onder vuur te nemen. Toen weigerde het wapen echter. Hetzelfde zou gebeurd zijn met een poging om een coffeeshop in de Peperstraat in Delft te beschieten.

Naast de 28-jarige man die nu is aangehouden, is eerder ook al een 26-jarige Amsterdammer gearresteerd. Voor welke feiten de vandaag aangehouden man in de PI Lelystad zit, is niet bekend.

Aanslag met handgranaat

Coffeeshop The Game was in mei vorig jaar ook al doelwit van een aanslag met een granaat. Daarvoor werden 3 personen opgepakt, waarvan er nog een in voorlopige hechtenis zit.

Zoon politieman

Op 8 oktober probeerden 2 mannen op een scooter de coffeeshop in de Breestraat onder vuur te nemen. Toen zij werden opgemerkt door een agent, sloegen ze op de vlucht. De agent loste schoten en raakte daarbij één van de verdachten, de 18-jarige Wessel V., zoon van een politieman. De jongen overleefde de schietpartij niet.