Opnieuw woning beschoten in Amsterdam

In de nacht van zondag op maandag zijn meerdere kogels afgevuurd op een woning in de Quellijnstraat in de Amsterdamse Pijp. In het linker- en middelste raam van de woning op de eerste verdieping zit een kogelgat. Het is de vierde keer in korte tijd dat er in Amsterdam een huis is beschoten. 

Buurtbewoners werden omstreeks 04.30 wakker van harde knallen. Aanvankelijk kon de politie er niet achter komen wat er was gebeurd, totdat de kogelgaten in de woning in de Quellijnstraat werden gevonden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Handgranaat

Er zijn de afgelopen tijd meerdere woningen in Amsterdam beschoten. In Diemen werd op 29 juni een rijtjeshuis aan de Trekschuit beschoten; in de buurt van de woning werd ook een handgranaat aangetroffen. Een dag daarvoor werd een slagerij in de Van Woustraat beschoten; de winkel is inmiddels op last van de gemeente gesloten.

Kolenkitbuurt

Vorige week werd een woning in de Sinjeur Semeynsstraat in de Kolenkitbuurt getroffen door verschillende kogels. In het huis zouden leden van de familie El M. wonen. Twee broers uit die familie zijn verdachten in de zaak rond de verijdelde helikopterkaping.