Opnieuw zelfmoord politieman

Op zaterdag is omstreeks 13.00 uur de vermiste politieagent Friso Wouda (30) dood aangetroffen in een hotel in Zandvoort. De Rijksrecherche en een forensisch opsporingsteam uit de politieregio Kennemerland hebben onderzoek gedaan. Waarschijnlijk heeft Wouda zichzelf met zijn dienstwapen van het leven beroofd. Wouda is de derde politieman die zichzelf doodt met zijn dienstpistool, in een periode van enkele maanden.

Friso Wouda werd sinds dinsdagmorgen 31 januari vermist. Het laatste contact met Wouda is maandag 30 januari geweest. Hij verscheen die avond niet op zijn werk voor zijn nachtdienst bij de politie in Delfzijl. De agent is dinsdagochtend voor het laatst gezien bij een pinautomaat en bij een supermarkt bij het A-kerkhof in Groningen. Sindsdien ontbrak elk spoor.

Vorige week vrijdag schoot een agent-in-opleiding zichzelf dood in een woning in Haarlemmerliede. In december vorig jaar pleegde een aspirant agent zelfmoord, nadat hij een caissière in een supermarkt in Almelo had doodgeschoten.

Minister Opstelten van Justitie wil onder meer bij de screening van kandidaat-agenten, beter kijken naar hun mentale conditie.

{youtube}SxrUiUc9qsI{/youtube}