Moord: link met Passage-zaak

Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij van afgelopen weekend was een Amsterdammer van Turkse afkomst die betrokken was bij de oprichting van discotheek The Sand. Een andere Amsterdammer van Turkse afkomst die mogelijk betrokken was bij die club was Atilla Ö. De Amsterdamse politie ging er bij het onderzoek naar de verdachte in de liquidatiezaak Passage van uit dat Ö. financier was van de club. 

Ö. zit momenteel een gevangenisstraf uit in Istanboel, na te zijn veroordeeld voor drugshandel en voorbereiden van een liquidatie. Hij werd in 2007 aangehouden. Wat de relatie tussen Ö. en het slachtoffer de 39-jarige Aytas Göraler precies is, is onbekend. 

Ö. was volgens kroongetuige Peter la S. één van de beoogde slachtoffers die hij en Jesse R. om het even moesten brengen. De recherche registreerde een ruzie tussen de Nederlands Turkse verdachte Ali A. en Atilla Ö. in de Amsterdamse Bulldog. Ö. verkeerde in onmin met de groep van A. en van Ramazan Ö, alias Hider.

De Amsterdamse recherche heeft in de jaren 2006-2008 overigens ook nog andere bedreigingen tegen Ö. onderzocht en ook afpersing.