Oproer na melding bevrijdingsactie Torentijd

De politie heeft woensdagmiddag de omgeving rond de gevangenis Torentijd in Middelburg afgezet omdat er mogelijk een gedetineerde op gewelddadige wijze zou worden bevrijd. De burgemeester meldde eerst per Twitter dat het een gedetineerde was bedreigd, maar een politiewoordvoerder heeft tegen Radio 1 gezegd dat het om de dreiging van een gewelddadige bevrijding zou gaan.

Welke gevangene zou worden bevrijd, is niet bekend. De ME heeft de directe omgeving van de gevangenis afgesloten. Rond de gevangenis stonden zo’n tien politieauto’s opgesteld. Een arrestatieteam heeft zich op het dak van de gevangenis opgesteld. Ook zou een helikopter de omgeving rond Torentijd in de gaten gehouden, maar die is uiteindelijk niet meer ingezet.

De politie heeft . Zo moesten medewerkers van een Uitvaartverzorging binnenblijven. Ook is het ROC in de buurt gevraagd leerlingen binnen te houden, maar leerlingen zijn toch naar huis gegaan.

Het gebied is inmiddels weer vrijgegeven. De politie onderzoekt de zaak en probeert te achterhalen wie de telefonische melding heeft gedaan.