Opslagruimte voor amfetamine ontdekt bij autobedrijf in Helmond

Bij een inval in een autobedrijf aan de 1e Hogedijk in Helmond is maandag een opslaglocatie voor synthetische drugs ontdekt. Het gaat vermoedelijk om grondstoffen voor de productie van amfetamine. In het pand werd een 41-jarige Pool aangehouden.

Bij de politie kwam eerder informatie binnen dat er in het pand aan de 1e Hogedijk synthetische drugs zou liggen. Nadat een onderzoek werd gestart, viel een arrestatieteam maandagochtend het bedrijfspand binnen.

In het pand werden duizenden liters chemicaliën aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om grondstoffen voor de productie van amfetamine. Ook werd een hoeveelheid amfetamine gevonden. Tijdens de inval is een 41-jarige Pool opgepakt.

De recherche doet ter plaatse onderzoek. Specialisten van de LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) zijn vermoedelijk nog de rest van de dag bezig met het technisch onderzoek, de inventarisatie van de aangetroffen chemicaliën en het veilig afvoeren daarvan. In het bedrijfspand werden geen synthetische drugs geproduceerd.