Opsporing Verzocht: Opsporing Verzocht is prima

In een uitzending van Opsporing Verzocht maakte de hoogste politiebaas Erik Akerboom bekend dat burgers en politie ‘steeds meer en beter samenwerken’ in opsporingsonderzoeken. Met name de opsporings-tv op publieke, commerciële en regionale televisie is belangrijk voor het vinden van verdachten.

Vroegtijdig

In 2017 werd 43 procent van de zaken die in Opsporing Verzocht aan de orde komen opgelost: 152 van de 356 zaken. Dat is ‘mede’ door tips van burgers aldus de politie. De ervaring is dat met name het vroegtijdig inschakelen van Opsporing Verzocht bruikbare tips oplevert.

Goedemorgen Nederland

Politie en Openbaar Ministerie zeggen bij opsporingsberichtgeving samen te werken met de programma’s Opsporing Verzocht, Hart van Nederland en Goedemorgen Nederland. Hoe die samenwerking per programma dan precies in elkaar zit, en wie de redactionele eindverantwoordelijkheid heeft, is een goed bewaard geheim.

Overvallen

Voor Opsporing Verzocht wordt een regie gevoerd ten aanzien van de thematische inhoud, zo blijkt. Volgens de politie werd het afgelopen jaar met name de nadruk gelegd op overvallen: 104 gevallen werden aangekaart. Voor diefstal en levensdelicten waren beide 44 keer in de uitzending.

Opsporing Verzocht heeft prima kijkcijfers. Het programma staat steevast in de top tien van meest bekeken programma’s met gemiddeld een 1,2 miljoen kijkers.