Opsporing Verzocht over Schilders

Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden uitgezonden van verdachten van de moord op de 52-jarige Rob Schilders uit Zandvoort. Het gaat om beelden van een bewakingscamera waarop te zien is dat Schilders in gezelschap was van tenminste twee anderen was en op straat een ontmoeting heeft met vier nog onbekende mannen. Ongeveer 3 minuten later wordt hij door zeker één van deze mannen neergeschoten.

Op vrijdag 3 december kwam Robbert Schilders tegen 14.45 uur naar de Doctor Schaepmanstraat in Haarlem. Vrijwel gelijk met Robbert komt er vanaf de overkant iemand aan gelopen met wie hij daar kennelijk heeft afgesproken. Vlak daarna sluiten zich nog drie mannen bij hen aan. Ongeveer 3 minuten staan de mannen met elkaar te praten en dan gaan de gebeurtenissen snel. Eén man loopt plotseling met een vuurwapen in zijn handen bij de groep vandaan. Meteen daarna wordt Robbert door tenminste één van de andere mannen van dichtbij neergeschoten.

Schilders kwam uit Zandvoort, was getrouwd en vader van drie kinderen van wie de jongste nog maar 12 jaar is. Hij had een eigen bedrijfje in de Paarlaarsteeg in het centrum van Haarlem en was lid van de Hell’s Angels. De politie wilde nadrukkelijk duidelijk maken dat het onderzoek naar deze moord géén onderzoek is naar het doen en laten van de Hell’s Angels maar naar de mannen die betrokken zijn bij de moord op Robbert Schilders.

Volgens de politie gaat het om wat jongere mannen, in ieder geval jonger dan het slachtoffer. Mogelijk zijn ze alle vier lichtgetint. Terwijl het slachtoffer zwaargewond op straat ligt vluchten de mannen alle kanten op waarbij één van hen wild om zich heen schiet. Samen gaan ze er vandoor in een gereedstaande grijze Volkswagen Golf die gestolen blijkt te zijn en op dat moment rondrijdt met eveneens gestolen kentekenplaten.

Iets meer dan een half uur na de schietpartij heeft de politie op een open plek op een zijpaadje van de Burgemeester A. Colijnweg in het Amsterdamse bos de brandende grijze Volkswagen Golf gevonden. De Golf was gestolen in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 december gestolen uit een parkeergarage aan de Drentsestraat in Amersfoort.

Op vrijdag 3 december zijn tussen 07.00 en 14.30 uur op de carpoolplaats Muiderberg aan de A6/A1 de nummerborden 56-FL-SF gestolen. Die zaten op de Volkswagen Golf toen de daders wegvluchtten maar niet meer toen de auto brandend werd aangetroffen.

Op woensdag 1 december rond 13.00 uur had Schilders op precies dezelfde plek in de Doctor Schaepmanstraat in Haarlem ook al een ontmoeting met vier mannen met wie hij ongeveer een half uur gesproken heeft. Schilders sprak eigenlijk alleen met twee van de mannen praat. De andere twee lijken op de uitkijk te staan. Ook deze mannen lijken allemaal een stuk jonger dan Robbert Schilders zo tussen de 20 en 30 jaar oud. En de mannen met wie Robbert praat lijken lichtgetint. Het item begint halverwege de uitzending op 18’30.


Of bekijk de flash versie.

Zie Opsporing Verzocht.