Opstelten: Voldoende middelen aanpak mc’s

De minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, laat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer weten dat er voldoende middelen zijn om ‘Outlaw Motor Gangs’ aan te pakken. Over de aanpak staat 26 juni een debat gepland.

Overleg

De minister laat via de brief de uitkomsten van het overleg dat hij 9 mei met een aantal Limburgse burgemeesters had. Het overleg vond plaats na enkele incidenten in Limburg na de oprichting van het eerste Nederlandse Bandidos-chapter.  En de drie aanslagen daarna op huizen van Bandidos-leden.

Duitsland

Nederland wil meer samenwerking met Duitsland. Daar voeren ze al jaren een hard beleid qua aanpak van motorclubs, zeker nadat het enkele keren volledig uit de hand is gelopen daar tussen de Hells Angels en de Bandidos. Vermoedelijk is de harde aanpak in Duitsland ook een reden voor de Bandidos om zich te vestigen in België en Nederland.

In Nederland gaat het Openbaar Ministerie ook kijken naar de aanpak van individuele leden en afzonderlijke chapters van motorclubs die zich bezighouden met criminele activiteiten.

Meer over de MC’s in Nederland.