Opstootjes na Ajax-Steaua in Hattem

Na de oefenwedstrijd Ajax-Steaua Boekarest in het Gelderse Hattem zijn zaterdagavond enkele opstootjes geweest tussen Nederlandse supporters. De politie moest ingrijpen.

Agenten waren tijdens de wedstrijd al zichtbaar aanwezig, maar op wat confrontaties na bleef het rustig. Een half uur na de wedstrijd (1-1) werd het opeens onrustig bij Sportterrein ’t Achterveen van VV Hattem. Enkele medewerkers probeerden de boel te sussen, maar moesten dat bekopen met klappen. Een medewerker kreeg een vuistslag in het gezicht. Hij moest voor behandeling naar een huisartsenpost.

Beeldmateriaal

Ook een andere 37-jarige medewerker kreeg een klap. Hij raakte niet gewond. Een 32-jarige man werd bedreigd. Na een oproep van de organisatie stopten de opstootjes en verdwenen de relschoppers.

De politie, die zegt de zaak hoog op te nemen, is een onderzoek gestart en sluit niet uit dat meer bezoekers zijn belaagd. Vooralsnog is niemand aangehouden. Verschillende mensen die filmpjes hebben gemaakt, hebben zich al gemeld en beeldmateriaal beschikbaar gesteld.

Zaterdagavond werd er door de organisatie nog ontkend dat de situatie uit de hand zou zijn gelopen. Dit liet VV Hattem weten via Twitter.