Opvallend rijgedrag wijst politie de weg naar cocaïne

In een garagebox in Amsterdam-Buitenveldert hebben agenten vrijdag een tientallen kilo’s drugs, ruim 20.000 euro aan contant geld en een wapen aangetroffen. Een 22-jarige verdachte is gearresteerd. Hoeveel drugs precies is gepakt maakte de politie niet bekend.

Metro Overamstel

Een agent in burger surveilleerde vrijdagochtend in de buurt van metrostation Overamstel. Een auto met Duits kenteken en een jerrycan aan boord maakte tijdens het rijden een aantal bijzondere manoeuvres. Hij maakte tot twee keer toe rechtsomkeert. De politieman volgde de auto en zag dat de bestuurder stopte bij een garagebox aan de Rhijnestein in Buitenveldert.

De Pijp

De garagebox werd daarna geobserveerd door de recherche.

De bestuurder vertrok richting de stad zonder de auto. De man liep bij een woning aan de Sint Willibrodusstraat in De Pijp naar binnen. Deze woning kwam in eerdere onderzoeken voor in relatie met drugshandel. De politie belde aan en de man in kwestie deed zelf open. Hij legde een valse verklaring af, aldus de politie. Dat was reden om onder leiding van de officier van justitie de garagebox te doorzoeken. De 22-jarige man werd aangehouden.

Versnijdingsmiddelen

Agenten vonden in de garagebox onder andere in verborgen ruimtes van de auto van de verdachte zakken met wit poeder, versnijdingsmiddelen, zo’n 23 liter vloeibare cocaïne, vijf kilo hard drugs, persmachines, een vuurwapen en ruim 20.000 euro aan contant geld. Ook lagen er allerlei verpakkingsmaterialen, chemische middelen in jerrycans en buitenlandse identiteitsbewijzen.

In de woning waar de verdachte verbleef waren meerdere telefoons, een weegschaal, sealbag machine en boksbeugel. Alle aangetroffen spullen zijn door de politie in beslag genomen, de verdachte is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De recherche doet onderzoek.