Opvallendste misdaadbeelden deze week (VIDEO)

Met de opmars van bodycams, smartphones, bewakingscamera’s en dashcams groeit ook het aantal video’s over misdaad wereldwijd. Via social media en websites zoals Youtube en Liveleak worden steeds vaker beelden gedeeld van misdrijven, die integraal zijn vastgelegd door camera’s. Na de break, de meest opvallende video’s van deze week.

Iedere week maken we voortaan een selectie van de drie meest opvallende crime video’s wereldwijd. Deze week beelden uit Finland en Amerika. Een domme autodief, een laffe kopschopper en een behendige motormuis.

Gruwelijke mishandeling

Twee mannen krijgen ruzie op straat, de derde filmt het met zijn smartphone. Er valt een keiharde klap, het slachtoffer valt met zijn hoofd op straat, krijgt een schop na en wordt beroofd. Of hij het overleeft heeft, is niet bekend.

Grand Theft Motorbike

Stel je hebt een beetje teveel drugs op zak, maar je beschikt over een snelle motor. En de politie wil je aanhouden. Dan ga je ervandoor, met hoge snelheid, desnoods spookrijdend, een half uur lang over de uitgestrekte Finse wegen. Maar lukt het om je achtervolgers af te schudden? De achtervolging begint op 10’00

Oops, I did it again

De 21-jarige Daryl Martinez uit Albuquerque had al een aardig strafblad. Hij was net vrij na een schietpartij op zijn ex-vriendin. Eerder was hij vrijgesproken van een moord na een mislukte drugsdeal. Net vijf dagen uit de gevangenis besluit hij een auto te stelen. Maar het is een lokauto van de politie, die voorzien is van GPS-tracking en een camera.