Opvolger Satudarah: oude bekenden in nieuw hesje

Darahbaru is een nieuwe motorclub in Enschede. Satudarah MC is verboden. Bij Darahbaru MC hebben zich volgens TC/Tubantia ook oud-leden van Satudarah Eastside aangesloten. Er komt geen clubhuis, de gemeente volgt de ontwikkelingen op de voet.

Verleden

Het ontstaan van nieuwe netwerken met oude bekenden is een risico van het laten verbieden door de rechter van een hele MC. Met de oprichting van Darahbaru MC in Twente lijkt die bange verwachting bewaarheid.

Tubantia sprak met de voorman Laurence Sapulette. Hij bevestigde dat een groot deel van de leden van Darahbaru een verleden hebben bij Satudarah chapter Eastside, maar niet allemaal. Sapulette: ‘We willen door met onze hobby en levensstijl. Maar we nemen afstand van Satudarah. We beginnen wat nieuws.’ Sapulette is een goede bekende van Michel B., een van de oprichters van Satudarah. Een woning waar Sapulette en B. hadden verbleven was de afgelopen jaren doelwit van aanslagen. Sapulette weigerde een verklaring af te leggen tegen de politie.

Logo

Het Openbaar Ministerie heeft in de Satudarah-zaak laten weten dat bij een doorstart opnieuw een zaak wordt geopend. Volgens Sapulette is niet van belang dat het logo van de nieuwe club ook geelzwart van kleur is: ‘Supermarkt Jumbo heeft die kleuren ook.’.

Het clubhuis van Satudarah Eastside aan de Parkweg in Enschede werd gesloten. Daarna richtte justitie zich op leden die bij de gewelddadige Twente-supporters waren aangesloten.

Zie ook:

‘Meer MC’s door harde aanpak’

Liquidatieplan op Satudarah-leden stopte Operatie Iron Chat