Osmanen verboden in heel Duitsland

De door Duitsers van Turkse afkomst gedomineerde “boksclub” Osmanen Germania is in heel Duitsland verboden, zo berichten Duitse media. De komende tijd zullen de ongeveer 300 bij de overheid bekende leden persoonlijk een aanzegging hierover krijgen.

Gevaar

Ruim de helft van de leden is gevestigd in het aan Nederland grenzende Nordrhein-Westfalen. Het besluit werd bekendgemaakt door de Duitse Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer die zei dat de club een zwaarwegend ‘gevaar’ voor de ‘Allgemeinheit‘ is. Anders dan MC’s noemen de Osmanen zich een boksclub.

De afgelopen jaren waren leden van de Osmanen betrokken bij zware geweldsdelicten, onder meer in gevechten met motorclubs, in het bijzonder met de Koerdische groep “Bahoz“. Ook is in de media gesuggereerd dat de Osmanen verbindingen hebben met de Turkse regeringspartijen AKP en MHP.

Rechtszaak

In maart deed de politie invallen bij leden van de Osmanen in Wuppertal, Köln, Gladbeck en Radevormwald, waar wapens, drugs en computers in beslag werden genomen. Meer recent zijn er invallen geweest in de deelstaten Rheinland-Pfalz, Baden-Württemberg, Bayern en Hessen. In Stuttgart loopt sinds maart een rechtszaak tegen acht leden wegens moord, afpersing, drugshandel, vrouwenhandel en gijzeling.

In verschillende Duitse deelstaten zijn motorclubs verboden. Satudarah is sinds 2015 in heel Duitsland verboden. Osmanen hebben ook contacten over de grens in Oost-Nederland:

‘Niet bang zijn voor Turks-Duitse boksclub’ (VIDEO)

Zie ook:

Motorclub-leden 13 keer verdacht van doodslag

Zeven arrestaties van Osmanen Germania (UPDATE)