OT’s getuige van deals Mark M.

Observatieteams van de politie zijn twee keer getuige geweest van een ontmoeting tussen de vermeende politiemol Mark M. (29) en zijn vermoedelijke tussenpersoon, de 45-jarige Mark S. uit Eindhoven. Dat schrijft het Limburgs Dagblad.

Apparaatjes

De krant baseert zich op bronnen rond het onderzoek. De rechercheurs zouden gezien hebben hoe M. bij de twee afspraken in de regio Eindhoven “apparaatjes” overhandigde aan Mark S. De politie gaat er van uit dat dit een gegevensdrager waren waar gestolen politieinformatie op stond. M. had als politiemedewerker jarenlang toegang tot geheime politiegegevens en zou betaald hebben gekregen voor het verkopen van gegevens. De observatieteams hebben niet gezien dat geld werd overhandigd.

Beperkingen

De Weerter politieman M. mocht dinsdag, op de dag dat hij zijn 29e verjaardag vierde, voor het eerst sinds zijn aanhouding contact hebben met zijn Oekraïense vrouw en zijn familie. Hij heeft ruim twee maanden in beperkingen doorgebracht. In die periode mocht hij alleen met zijn advocaat contact hebben. Volgens het Openbaar Ministerie is M. verdacht van ambtelijke corruptie en het witwassen van geld. De Eindhovenaar Mark S. is volgens justitie medeplichtig aan de ambtelijke corruptie en van omkoping en witwassen van geld.

Jan L.

De 37-jarige autohandelaar Berry S. uit Veldhoven en de 33-jarige financieel adviseur Tom van H. uit Geldrop zouden klanten voor M.’s politie-informatie zijn geweest. Zij worden ze verdacht van omkoping. In een onderzoek naar valsheid in geschrifte door de handelaar in exclusieve auto’s Jan L. uit Oirschot kwam de recherche Mark M. op het spoor.

Alle berichten over Mark M..