Otto kreeg mogelijk ook geheimhoudersgesprekken

Justitie onderzoekt of Klaas Otto per ongeluk ook gesprekken van mede-gedetineerden met hun advocaten heeft ontvangen. Een woordvoerder heeft vandaag gezegd dat ten minste één advocaat om opheldering heeft gevraagd bij de hoofdofficier van justitie in Breda.

Gisteren werd bekend dat Otto, oprichter van motorclub No Surrender, door een blunder van de politie tapgesprekken van medegevangenen kreeg en kon beluisteren. De oprichter van de motorclub zit op het moment in voorarrest, als verdachte in diverse strafzaken. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan afpersing, bedreiging, witwassen, beïnvloeding van getuigen, mishandeling en brandstichting. Als voorbereiding op zijn verdediging kreeg hij van de rechter toestemming om de gesprekken die hij vanuit de gevangenis voerde, terug te kunnen luisteren. Maar door een fout zijn ook gesprekken van medegevangenen bij hem afgeleverd.

Advocaten vermoeden dat er mogelijk ook strikt geheime gesprekken tussen raadslieden en verdachten zijn uitgelekt. De Limburgse advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen heeft bij de hoofdofficier van justitie in Breda om opheldering gevraagd. Zijn kantoor heeft meerdere cliënten in gevangenis de Torentijd in Middelburg. ‘Als de geheimhouding tussen raadsman en cliënt op deze manier is geschonden dan moet daarover snel duidelijkheid komen’, schrijft Van Berge Henegouwen in een brief aan de hoofdofficier.

Lees ook:

50K voor ontlastende tips Klaas Otto

Nieuwe zetten in het schaakspel rond Klaas Otto

OM wil Klaas Otto dagvaarden voor mishandeling

‘Advocaat Klaas Otto at bewijsmateriaal op’

Klaas Otto claimt aanslag op leven