‘Otto wilde captain Vlaardingen doden’

Klaas Otto, de voormalige voorman van motorclub No Surrender, wilde de captain van de afdeling Vlaardingen, Bas ter H., laten ombrengen. Dat schrijft De Telegraaf woensdag op de site.

Dat zou de reden zijn dat Otto woensdag 13 juli is aangehouden in zijn cel. De krant baseert zich op goed geïnformeerde bronnen rond de zaak. Otto’s advocaat Erik Thomas bevestigt, noch ontkent dat Ter H. het doelwit was. Hij wil er niets over kwijt, omdat dat niet in het belang van zijn cliënt is.

Ook het Openbaar Ministerie bevestigt slechts dat Otto is gearresteerd voor het plannen van een liquidatie. De tip over de liquidatieplannen kwam volgens De Telegraaf op 8 juli bij de Team Criminele Inlichtingen binnen. De recherche zou over nog een aanwijzing beschikken. Otto wordt verder verdacht van afpersing, witwassen en brandstichting.

Vuurwapens en wiet

Ter H. raakte in onmin met No Surrender toen hij begin dit jaar de club de rug toekeerde. De politie was op de hoogte van de hoog opgelopen spanningen en hield Ter H. in de gaten. Hij zat een celstraf uit van vijf maanden voor de drie vuurwapens en een partij wiet die de politie in februari vond bij een inval in panden in Vlaardingen, waaronder het clubhuis van No Surrender. Ter H. verklaarde toen al dat hij zich ernstig bedreigd voelde.