Oud-directeur GelreDome 12 jaar de cel in

De oud-directeur van het GelreDome Jasper van A. moet twaalf jaar de cel in voor de moord op zijn vrouw. Dat heeft de rechtbank van Arnhem bepaald. Van A. vermoordde zijn vrouw door haar met een honkbalknuppel neer te slaan en een kussen in haar gezicht te duwen.

Het OM had vijftien jaar geëist. De rechtbank heeft Van A. een lagere straf opgelegd omdat het een moord is ‘die grenst aan doodslag’. De rechtbank acht niet bewezen dat de moord zorgvuldig is voorbereid.

De oud-directeur heeft bekend zijn vrouw in de nacht van 28 op 29 november 2011 te hebben vermoord. De twee hadden ruzie omdat Van A.’s vrouw verliefd was geworden op een oud-studiegenoot. ’s Avonds ging hij op de rand van hun bed zitten en sloeg op zijn vrouw in met een honkbalknuppel. Toen een van zijn dochters de slaapkamer binnenkwam, bracht hij hun kinderen van 14, 11 en 8 naar de buren. Hij keerde daarop terug en duwde zijn vrouw een kussen in haar gezicht.

Toen hij dacht dat zijn vrouw dood is, belde Van A. de politie om te zeggen dat hij zijn vrouw heeft vermoord. Ze bleek nog niet te zijn overleden, maar stierf de volgende dag alsnog in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Van A. deed al een zelfmoordpoging in de cel, maar die mislukte. Hij zegt nu dat hij door moet voor zijn dochters, die zijn overgeplaatst naar een pleeggezin.