Oud kopstuk onderwereld Marseille geliquideerd

Een 57-jarige man, die bij de politie bekend stond als een van de kopstukken van de onderwereld in Marseille in de jaren 90, is vrijdagavond geliquideerd. Dat gebeurde op zo’n veertig kilometer van de Franse kustplaats. Een getuige meldt in Franse media dat hij zag hoe het slachtoffer in zijn auto door een andere auto werd achtervolgd.

De getuige zag hoe de twee auto’s over de weg joegen. Toen de achtervolgende auto het eerste voertuig inhaalde, zou het slachtoffer meerdere keren zijn beschoten. De man wist nog te voet een winkel in te vluchten, maar overleed daar korte tijd later aan zijn verwondingen.

Volgens de getuige waren er twee of drie daders. De politie weet niet waarom juist de 57-jarige man om het leven kwam; hij had een lang strafblad met daarop onder meer moord en afpersing, maar was de laatste jaren niet in beeld.

Het is de 18e afrekening in de criminele circuit dit jaar. In Marseille is al jaren een strijd tussen verschillende criminele groepen gaande, die jaarlijks ruim twintig doden eist.