Oud-minister Curaçao gepakt voor moord op Wiels

De voormalige minister van Financiën van Curaçao is donderdagochtend opgepakt. Het is nog niet duidelijk waarom oud-minister George Jamaloodin is opgepakt. De NOS meldt dat het te maken heeft met de moord op politicus Helmin Wiels. Bij het beveiligingsbedrijf van Jamaloodin zijn ook aanhoudingen verricht.

Er zouden meerdere huiszoekingen zijn gepleegd. Het Openbaar Ministerie wil niet kwijt waar Jamaloodin precies van wordt verdacht, mogelijk is hij een van de opdrachtgevers voor de moord op Wiels.

De politicius werd op 5 mei 2013 op het strand in Curaçao doodgeschoten. Hij was de leider van een invloedrijke politieke partij op het eiland. Voor de moord op Wiels zijn vijf verdachten, van wie er twee zijn overleden.

De 30-jarige Raul Jacinto Martinez werd kort na de moord op Wiels dood gevonden op een afgelegen kiezelstrand aan de noordkant van Curaçao. Hij bleek te zijn doodgeschoten. Een verdachte van deze moord, Luigi F., werd in Nederland aangehouden en overgebracht naar Curaçao. Daar zou hij zelfmoord hebben gepleegd in zijn cel. Van de verdachten die nog vast zit, heeft er een bekend.

Oud-minister Jamaloodin was tussen 2010 en 2012 minister in het kabinet van Gerrit Schotte, die zelf afgelopen jaar werd opgepakt vanwege de verdenking van witwassen. Hij is inmiddels vrijgelaten, maar hij is nog verdachte.