Oud-prof Van Beukering wiet-verdachte

Oud-profvoetballer John van Beukering wordt in verband gebracht met wietteelt. Begin december is er namelijk in een van zijn huizen in Arnhem een wietkwekerij met zeker 600 planten aangetroffen. De 30-jarige ex-voetballer van onder meer Vitesse en NEC zegt zelf niets te weten van de kwekerij, want hij had het huis verhuurd.

John van Beukering, ooit gezien als een van de grootste voetbaltalenten van Nederland, zegt tegenover Omroep Gelderland dat hij met het verhuren van zijn huis alleen een vriend in geldnood wilde helpen.

'Ik had als eigenaar van dat pand beter moeten controleren. Als ik dit wist, had ik natuurlijk wel ingegrepen. Maar je kunt toch ook niet alles in de gaten houden. Nu ben ik als verdachte aangewezen, terwijl ik vooral iemand wilde helpen die in geldnood zat', aldus de oud-voetballer tegen Omroep Gelderland.

Begin december ontdekte de politie een wietkwekerij in een van zijn huizen in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Daar werden zeker 600 wietplanten aangetroffen. Nu komt het nieuws pas naar buiten dat het om een woning van de oud-profvoetballer gaat. 'Blijkbaar is mijn naam interessant om zo'n verhaal direct in de media te gooien. Het is wel heel makkelijk direct naar iemand te wijzen. Voor je het weet, ben je al veroordeeld. Ik weet nu niet wat er verder gaat gebeuren. Misschien moet ik een keer voorkomen', zegt Van Beukering.