Oud-rijkswachter: aanval in Aalst was inside job

De aanval van de Bende van Nijvel in 1985 op de Delhaize in Aalst was een inside job van de Rijkswacht. Dat zou blijken uit een nieuwe verklaring van een oud-rijkswachter. Hij vertelt hoe hij op 9 november 1985 ‘van hoger hand’ bevel kreeg om om de bewaking bij het warenhuis een halfuur voor sluitingstijd af te blazen.

Aalst

Enkele minuten nadat de Renault 4 van de Rijkswacht vertrokken was arriveerde een Golf GTI met schutters van de Bende. Dat was rond 19.30 op de Parklaan in Aalst. Verschillende gemaskerde mannen met automatische geweren stoven naar binnen en openden het vuur. Acht mensen kwamen om. Ze namen ter waarde van ruim 23.000 euro aan Belgische franken mee.

Hogere kringen

Het Laatste Nieuws stelt dat deze oud-rijkswachter zijn verklaring twee weken geleden heeft afgelegd tegenover de federale politie. Gisteren suggereerde advocaat Jef Vermassen al dat er een doorslaggevende verklaring zou zijn afgelegd.

Er zijn al heel lang geruchten dat de aanvallen van de Bende, waarbij 28 mensen omkwamen, werd georchestreerd vanuit hoge kringen binnen Rijkswacht, ambtenaren en politiek. Voor het eerst lijkt er hiervoor nu hard bewijs op tafel te komen.

Vele betrokkenen moeten nog in leven zijn.

Zie:

‘Belangrijke verklaring over Bende van Nijvel’ (VIDEO)

Video van de Reus van de Bende van Nijvel