Oud-taxibaas Grijpink staat terecht

Dick Grijpink staat vandaag voor de rechter samen met 24 andere verdachten voor wiethandel, illegaal aftappen van electriciteit en het deelnemen aan de criminele organisatie. Hij zou betrokken zijn geweest bij het exploiteren van wietplantages in Uithoorn en Heerhugowaard. Vandaag is er voor de rechtbank van Alkmaar een regiezittig in de zaak. De advocaat van Grijpink heeft betoogd dat Grijpink tot een leider van de criminele organisatie is gebombardeerd door een paar getuigen.

Grijpink zegt dat hij niet betrokken is bij de wietplantage. Hij was wel betrokken bij de huur van de bedrijfspanden waar de planten stonden.

De advocaat van Grijpink had verzocht om de rechercheurs te horen die de bewuste getuigen hebben gehoord om zo te bepalen hoe de getuigen tot hun verklaringen zijn gekomen.

De offiicier van justitie is daar tegen omdat de poltie volgens haar op geen enkele wijze getuigen heeft gestuurd.

Volgens het Openbaar Ministerie stond Grijpink naast een man uit Almere aan de top van de organisatie die de wietkwekerijen had opgezet. Grijpink heeft voor de zaak drie maanden in voorlopige hechtenis gezeten. De inhoudelijke behandeling van de zaak is pas in het voorjaar gepland.

Grijpink en andere bestuursleden van de Amsterdamse Taxicentrale (TCA) zijn afgezet in 2008 omdat er verdenkingen waren van onbehoorlijk bestuur.

Lees ook:

Drugshandel Grijpink groeit uit tot megazaak

Oud-taxibaas Grijpink op vrije voeten

Oud-taxibaas Grijpink blijft in voorarrest

Grijpink, ‘platzak’, moet flink dokken

Dick Grijpink in cel om wietplantages