Oud-voetballer Henk Vos aangehouden

Henk Vos, ex-profvoetballer van onder andere Feyenoord en RBC, wordt verdacht van mishandeling. Hij zou een beveiliger op het festival Westlandse Cross in Honselersdijk in zijn gezicht hebben geschopt. De man heeft op vier plaatsen zijn neus gebroken. 

Een woordvoerder van het festival verklaart tegenover Omroep Brabant: ‘Er was tumult op het VIP-deck bij een groep mannen. Toen een beveiliger vroeg of ze ergens anders wilden gaan staan gebeurde dat, maar even later ging het toch mis.

Val

De beveiliger werd op zijn rug gesprongen en viel daardoor. Tijdens zijn val werd hij geschopt. De woordvoerder: ‘De beveiliger verloor enige tijd zijn bewustzijn. Het gaat niet goed met hem. Hij heeft slecht zicht en door de gigantische zwelling kan hij pas over een tijdje worden geopereerd. Het is de vraag of het nog goed komt met het slachtoffer.’

Vos ontkent

Henk Vos ontkent dat hij iemand mishandeld zou hebben. ‘Het klopt dat er iets gebeurd is na afloop van het festival waardoor ik door de politie ben opgepakt. Ik zou iemand een kopstoot hebben gegeven. Daar word ik van verdacht, maar het klopt niet, want ik ben daar juist zelf mishandeld.’

Vos heeft enkele dagen in de cel gezeten, maar is inmiddels weer op vrije voeten.

Enfant terrible

Vorig jaar verscheen er een boek over Henk Vos met de titel Henk Vos Enfant terrible, geschreven door Eddy Janssen. Vos kreeg het eerste exemplaar uitgereikt door trainer Robert Maaskant, toen nog trainer van NAC. Henk Vos is jeugdtrainer van de club uit Breda.