Tunnel voor cocaïne ontmanteld

In Mexico is een tunnel ontdekt waarmee tussen Tijuana en Otay Mesa, San Diego, marihuana en cocaïne over de grens naar de Verenigde Staten werden vervoerd. De tunnel was uitgerust met elektriciteit, een ventilatiesysteem en rails. Het is een van de professioneelste tunnels die de afgelopen jaren in het grensgebied zijn gevonden. Video na de break.

De Amerikaanse douane heeft acht ton marihuana en 150 kilo cocaïne in beslag genomen. Er zijn drie verdachten aangehouden. De tunnel was ruim 600 meter lang. In de afgelopen vijf jaar zijn er meer dan 70 tunnels ontdekt, die vooral balen marihuana naar de VS brachten. Cocaïne gaat vaak met (ultralight) vliegtuigjes, die op zeer lage hoogte vliegen, in afgelegen streken over de grens. Het is voor het eerst dat vaststaat dat er cocaïne met een tunnel is gesmokkeld.

Voor het aanleggen van de tunnels gebruiken de kartels vaak geschoolde arbeiders en ingenieurs. Het gebied in het langs de kust bij Tijuana is populair omdat daar de grond voornamelijk uit kleipakketten bestaat waar makkelijk doorheen te graven is. 

{youtube}WU0e82FccUY{/youtube}