Twee oude overvalzaken opgelost

De politie heeft afgelopen week verdachten aangehouden voor overvallen uit 2012 en 2013. Dinsdag werd een 36-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van een overval op een supermarkt op 26 oktober 2013 na een dna-match. Een overvaller uit Eindhoven meldde zichzelf. 

Caissière

Bij de Groningse overval bedreigde een man ’s ochtends in de supermarkt aan de Prunusstraat in Groningen een caissière met een mes en eiste geld. Vervolgens deed hij een greep in de kassalade en ging er met een paar honderd euro vandoor. In februari 2014 was iemand aangehouden, maar die bleek later niet met de overval te maken te hebben. Het onderzoek werd gesloten. De 36-jarige verdachte werd in 2016 veroordeeld voor een overval op een pizzakoerier in Groningen in 2015. Op grond van de Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden moest de man na zijn veroordeling verplicht celmateriaal afstaan en het dna-profiel matchte met het dna-profiel dat was veilig gesteld in de supermarkt.

De man is na een aantal verhoren op vrije voeten gesteld. Hij komt later voor de rechter.

Eindhoven

In het onderzoek naar een gewelddadige woningoverval uit 2012 zegt de politie donderdag een 54-jarige Eindhovenaar aan te hebben gehouden op een politiebureau in Eindhoven. Die overval was op 16 november 2012 gepleegd op een woning aan de Mierloseweg in Geldrop. De destijds 62-jarige bewoner werd tijdens de overval belaagd door twee donker geklede mannen. Door het geweld dat door de daders werd gebruikt kwam het slachtoffer in het ziekenhuis terecht.

De daders gingen ervandoor met zijn portemonnee. Specialisten gingen in en om de woning op zoek naar sporen. De recherche deed langere tijd onderzoek naar de overval, maar dat leidde niet tot aanhoudingen.

Opgebiecht

Donderdagmiddag rond 14.15 uur kwam de 54-jarige man uit Eindhoven het bureau in zijn woonplaats binnengelopen. Hij gaf aan betrokken te zijn geweest bij de overval in Geldrop. De man zei persoonlijke redenen te hebben om zijn betrokkenheid na 4,5 jaar op te biechten. Hij zit nu vast voor verder onderzoek. De recherche heeft nog geen zicht op andere betrokkenen. Het slachtoffer van de overval is vrijdag op de hoogte gebracht van de arrestatie.