Oudenbosch: veel meer coke gevonden

Bij de cocaïnevangst van vorig jaar november in Oudenbosch is veel meer in beslag genomen aanvankelijk gemeld. De politie maakte een vangst van zeker duizend kilo bekend. Volgens Omroep Brabant blijkt het nu te gaan om bijna 1500 kilo.

Antwerpen

Maandagmiddag was de eerste proforma-zitting voor de rechtbank Breda. Op 14 november 2017 vond de politie coke in een koelvrachtwagen die in loods stond aan de Industrieweg in Oudenbosch, onder een lading ananassen. De container was ingevoerd via de haven van Antwerpen.

In totaal zijn er zes verdachten opgepakt in deze zaak, waarvan er vijf nog vastzitten: twee Roosendalers, Eric van O. (53) Mike H. (32) en geboren Roosendaler Nico de C. (27) uit Kapelle woont, en twee Albanezen, Jashar K. (29) en Redi K. (29).

Andere lokatie

Alle verdachten zijn op heterdaad aangehouden, behalve Mike H. die werd opgepakt in een chalet bij Hank met 90.000 euro cash en twee rolex-horloges met een waarde van 18.000 euro

Volgens justitie was het de bedoeling dat de lading drugs uit Antwerpen zou worden overgeladen in Oudenbosch in een bestelbus om naar een andere lokatie te gaan.

De inhoudelijke rechtszaak volgt in het najaar.