Ouder echtpaar mogelijk vermoord

In de omgeving van het kanaal Hoendiep tussen Groningen en Hoogkerk heeft de politie dinsdagmorgen eerst één lichaam gevonden en kort daarna een tweede stoffelijk overschot. Waarschijnlijkheid zijn de lichamen van een vermist ouder echtpaar in de buurt van Hoogkerk. De politie startte vannacht een zoekactie. Waarschijnlijk zijn de twee ouderen, beide in de 70, door een misdrijf om het leven gekomen.

Maandag hadden ze een afspraak aan de U.T. Delfiaweg over een mogelijke verkoop van een recreatieboot. Die middag gaven hun kinderen de twee als vermist op bij de politie.

Meerdere eenheden van de politie en de Koninklijke Marechaussee gingen vervolgens zoeken, daarbij werden ze ondersteund door een politiehelikopter. In de loop van de nacht werd de boot van het bejaarde echtpaar in het Hoendiep nabij Hoogkerk aangetroffen. De twee werden echter niet aangetroffen op het schip. Het vaarverkeer op het Hoendiep is inmiddels stilgelegd. Zowel op het water als op de wal wordt verder gezocht naar het echtpaar. Daarbij zal wederom een politiehelikopter worden ingezet, maar ook speurhonden en leden van de Mobiele Eenheid.

Afgelopen nacht troffen agenten ook de boot, die verlaten was, met bloedsporen aan. Het scheepje was afgemeerd aan het Hoendiep. In de buurt is ook de auto van het stel, die niet afgesloten was. In de auto lagen nog persoonlijke spullen van de twee. Video van het NOS-Journaal: