Ouder echtpaar opgesloten na woningoverval

Een ouder echtpaar heeft in Tilburg afgelopen nacht urenlang in hun slaapkamer opgesloten gezeten nadat ze overvallen waren in hun woning, aldus de politie. De man is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Opengebroken

De politie kreeg maandag om 08.45 de melding dat er vanuit een flatwoning aan de Bartokstraat een vrouw hing die om hulp vroeg. Politie snelde naar de woning. De afgesloten voordeur werd opengebroken door de agenten. Ook de afgesloten slaapkamerdeur werd door de agenten open gemaakt. Daar troffen ze een ouder echtpaar (beiden in de 70) van Turkse afkomst aan. De man had verwondingen in zijn gezicht en is direct met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Geringe buit

De hevig geëmotioneerde vrouw werd naar het bureau gebracht. Door de taalbarrière was het niet meteen duidelijk wat er was voorgevallen. Aan het bureau kon haar hele verhaal worden vertaald. Het tweetal lag te slapen toen in ieder geval één gemaskerde man rond 03.00 hun slaapkamer binnendrong. Hij was vermoedelijk via het balkon van de flatwoning binnengekomen. Hij gebruikte geweld waardoor de man gewond raakte. Het echtpaar werd in hun slaapkamer vastgebonden en opgesloten. De dader is of daders zijn toen met een geringe buit aan persoonlijke spullen weggegaan het echtpaar in totale verwarring achterlatend. Pas na enkele uren lukte het de vrouw om los te komen en kon ze via het raam om hulp roepen.