Ouders bieden 8-jarig kind aan

Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak van een ouderpaar uit Hardinxveld-Giessendam dat hun 8-jarige dochter zou hebben aangeboden voor seksuele diensten. De twee zitten al bijna een maand in voorarrest. Een man uit Heusden die op het aanbod van het stel in wilde gaan is woensdag aangehouden.

Een familielid waaraan de ouders hun laptop hadden uitgeleend zag een e-mailcommunicatie waarin sprake was van onderhandelingen over het meisje. Het familielid tipte vervolgens de politie.

De verdenking is het maken en verspreiden van kinderporno, handel in mensen en het bevorderen van seks met minderjarigen. Dat betekent dat er waarschijnlijk ook foto- of videomateriaal van het kind is gemaakt en verspreid.

Het is opvallend dat de man uit Heusden pas gisteren is aangehouden. Mogelijk heeft de politie de e-mailcommunicatie na enige tijd afwezigheid van de ouders weer opgevat om de man aan te kunnen houden.

De vraag is ook of het meisje al eerder als seksobject is aangeboden of geprostitueerd. Het gezin was niet bekend bij de hulpverlening als een probleemgezin.