Ouders Mexicaanse drugsbaas opgegraven

Het Openbaar Ministerie in Mexico heeft opdracht gegeven om de stoffelijke resten van de ouders van Heriberto Lazcano, een leider van een drugskartel, op te graven. Zij willen hiermee dna-materiaal veiligstellen om dat te vergelijken met het dna van de leider van drugskartel Los Zetas. Dat meldt de NOS. Twee weken geleden zou Lazcano zijn gedood tijdens een vuurgevecht met militairen.

De Mexicaanse autoriteiten zeiden eerder dat ze niet wisten dat het om de drugsbaas van Los Zetas ging, maar aan de hand van vingerafdrukken is dat later toch vastgesteld. Veel Mexicanen geloven de lezing van het OM niet voordat ze een lichaam hebben gezien, schrijft de NOS.

Het lichaam van Lazcano werd enkele uren nadat hij werd gedood, gestolen uit een mortuarium. Dat zou in opdracht van de tweede man van Los Zetas zijn gedaan. Deze Treviño Morales is volgens die bronnen de nieuwe leider van de drugskartel.

Lazcano had twee jaar geleden al een mausoleum laten bouwen voor zijn begrafenis. Zijn ouders zijn daar in de buurt opgegraven door forensische medewerkers van het OM. 

Lees alles over de drugsoorlog in Mexico op Dossier Mexico.