Outlaws-verdachten op vrije voeten

De raadkamer in Tongeren heeft vrijdag Eddy C. (44) en Ali I. (37) op vrije voeten gesteld maar doordat het federaal parket in beroep gaat blijven de twee nog in ieder geval twee weken vastzitten. De twee blijven ook verdachte in het dossier van de drievoudige moord in Eisden, waarbij twee leden van de motorclub Outlaws en een sympathisant doodgeschoten werden. De twee hebben banden met de Hells Angels in Genk.

,
Door het beroep van het federaal parket moet de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) zich binnen de twee weken over de zaak buigen.

De raadkamer ziet onvoldoende aanwijzingen om de schuld van de twee mannen aan te tonen.

De politie zoekt nog naar een vierde slachtoffer van de schietpartij, de Hells Angel Giovanni Moscatelli, hij raakte gewond maar is niet behandeld in een Belgisch ziekenhuis. Mogelijk is hij in Nederland medisch behandeld.  

Op 20 mei 2011 werden in Maasmechelen “full member” Freddy Put, “hangaround” Jef Banken en sympathisant Michaël Gerekens van de Outlaws doodgeschoten. Ze werden in het voertuig van Put in de Zuid-Willemsvaart in Eisden-Dorp gedumpt. Op 12 juni werden de twee Genkenaren aangehouden.

Hier alle berichten over de Outlaws-moorden.