Kerstmis begint met overvallen

Bepaald vredig zijn de kerstdagen niet begonnen, althans, wie dat afmeet aan de overvallerij. Op de vroege ochtend van Eerste Kerstdag pleegden onbekenden een ramkraak op een pinautomaat in winkelcentrum In de Banne in Amsterdam-Noord. Een grijze BMW ramde de gevel. Er is niets buitgemaakt. In het Overijsselse Olst was er maandagochtend een overvalpoging.

Even voor 09.00 uur kwamen bij een woonwagenkamp aan de Rijksstraatweg in Olst twee onbekende personen aanrijden in een zwarte BMW. Ze bedreigden een 56-jarige bewoner met een vuurwapen die bij zijn woonwagen stond en eisten geld. De man verzette zich en de overvallers sloegen op de vlucht. De overvallers waren tussen de 20 en 25 jaar oud.

Temidden van winkelend publiek in in Blaricum werd maandagmiddag een juwelier overvallen. Een man van rond de 40 jaar sloeg een vitrine kapot en ging er vervolgens op de fiets vandoor. Niemand raakte gewond. Wat de overvaller heeft buitgemaakt is onbekend. 

Twee jongemannen overvielen maandagavond een supermarkt aan de Zuidstraat in het Zeeuwse Poortvliet. De drie medewerkers bleven ongedeerd en de overvallers verdwenen met onbekende buit.

In Amsterdam werd de kledingzaak Vero Moda aan de Kalverstraat overvallen. Het gerucht ging dat er mensen gegijzeld waren en daarom kamde een arrestatieteam de winkel uit, maar de overvallers bleken gevlogen. Of er buit is meegenomen heeft de politie niet bekend gemaakt.