‘Overal wordt gegokt’ (VIDEO)

De Amsterdamse politie viel dinsdagavond tegen 20.00 binnen in een Turks koffiehuis aan het Javaplein. Er zijn 21 mensen mensen aangehouden. De politie hield koffiehuis Mavi Kösk (Het Blauwe Paviljoen) al enige tijd in de gaten na een tip over gokken. De politie trof ‘apparatuur’ aan waarmee kan worden gegokt. Er zou worden gekaart om geld en worden gewed op voetbalwedstrijden. 

Er was een grote politiemacht op de been. Een deel van plein werd afgezet en er waren ook medewerkers van de Belastingdienst, de Kansspelautoriteit en de Koninklijke Marechaussee bij betrokken. Alle ongeveer vijftig bezoekers die in het koffiehuis aanwezig waren, werden onderworpen aan een controle. Alle 21 verdachten zijn in de loop van woensdagochtend weer op vrije voeten gesteld. De gemeente onderzoekt nu of het koffiehuis moet worden gesloten.

De eigenaar en bezoekers reageerden verontwaardigd op het harde optreden. 'In Turkse, Marokkaanse en Nederlandse cafés, overval wordt gegokt op voetbalwedstrijden', zei de eigenaar tegen AT5.