Overeenkomst overval SecurCash-bende

De overval op de Brink’s-vestiging in Amsterdam-Zuidoost vertoont gelijkenissen met andere recente overvallen in Nederland, België en Frankrijk. Ook bij de overval op SecurCash in Rotterdam van begin april werd met opzet vanaf het begin van de overval geschoten met automatische geweren. Ook daar is met explosieven een toegang geforceerd. In België is onlangs gesuggereerd door een medewerker van de federale politie dat er een groep overvallers actief is die in België en Nederland gewelddadige overvallen op touw zet. Er zijn beelden van die groep.

 

De Belgische politiewoordvoerder Erik van Poucke sprak eerder deze maand van het bestaan van een groep die zich in dure en snelle BMW’s en Audi’s verplaatst. Ook dat is een overeenkomst met de overval van vandaag. De Amsterdamse politiewoordvoerder zei gehoord te hebben dat er met snelheden van 240 kilometer per uur is gereden.

 

Hij achte het mogelijk dat de groep een zestal overvallen heeft gepleegd tussen februari en begin mei van dit jaar.

De groep gebruikte een grijze BMW M5 die waarschijnlijk is ingezet bij de overal op SecurCash in Rotterdam. Die M5 is inmiddels uitgebrand teruggevonden nabij de Brusselse ring. De groep zou tevens met een Audi RS6 overvallen hebben gepleegd.

Voor meer beelden van de overvallers:

Beelden overvallers Securcash Rotterdam?