Overheid gaat MC uit Breda proberen te weren

In een gezamenlijk initiatief willen gemeente Breda, politie, fiscus en andere overheidsdiensten proberen het nieuwe chapter van een snel groeiende afsplitsing van MC No Surrender te weren. Het gaat om Kings Syndicate MC, aldus BN/De Stem.

Tegenhouden

Burgmeester Paul Depla zegt in de krant: ‘We gaan deze motorbende koste wat kost tegenhouden in de regio’. Hoofdrolspelers bij Kings Syndicate zijn de president van het nieuwe chapter Ron Rodie (53) en Ad Haverkamp (47). Haverkamp huurt een deel van het garagebedrijf van zijn vriend Rodie aan de Neerloopweg in Breda. Hij heeft daar onlangs een motorverhuurbedrijf gevestigd. Hij noemt zich ‘world-president’ van Kings Syndicate. Tegelijk is hij een bekende in de criminele wereld en meermaals veroordeeld voor onder meer internationale drugshandel.

Gesprek

Twee politiechefs hebben recentelijk een ‘waarschuwingsgesprek’ met Ron Rodie gevoerd waarin ze hem adviseerden ‘geen ondermijnende criminaliteit te faciliteren’. Daarmee bedoelden ze onder meer de verhuur aan Ad Haverkamp. Haverkamp zelf is onlangs met getrokken pistool door de politie aangehouden en ondervraagd.

Gemeentelijke diensten onderwerpen het bedrijf nu aan strenge controles, in het kader van de bouw- en horeca-wetgeving. Rodie moet een een zonder vergunning verbouwde kantine afbreken omdat daar volgens de gemeente horeca-activiteiten plaatshebben.

Ron Rodie reageert in BN/De Stem: ‘Ik word met controles en inspecties onder druk gezet om de huur op te zeggen. Maar dat doe ik niet.’