Overleden fietser (18) in Oss blijkt doodgestoken

De 18-jarige fietser uit Nistelrode die zondagochtend in Oss overleed, blijkt te zijn doodgestoken. De politie hield zondagmiddag een 25-jarige verdachte uit Heesch aan die na het incident verward gedrag vertoonde en een bekende van de politie is. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat het slachtoffer en de verdachte elkaar kenden.

Onduidelijk

Het 18-jarige slachtoffer werd zondag rond 07.45 zwaargewond naast zijn fiets gevonden, op de kruising van de Julianasingel en de Dr. Saal van Zwanenbergsingel in Oss. Hulpdiensten konden niets meer voor hem betekenen. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het was aanvankelijk onduidelijk wat er met het slachtoffer was gebeurd. Na uitgebreid onderzoek bleek dat de man is doodgestoken.

Verward

De 25-jarige verdachte kwam zondagochtend bij de politie in beeld na een melding over een persoon die verward gedrag vertoonde bij station Oss. Daar troffen agenten een man met een fiets aan die een mes bij zich had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Gaandeweg het onderzoek kwamen aanwijzingen naar voren dat de man mogelijk betrokken was bij de dood van het 18-jarige slachtoffer. De 25-jarige verdachte uit Heesch zit vast voor verder onderzoek en wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De recherche is volop bezig met het onderzoek. Het is onduidelijk wat er aan het steekincident vooraf ging.