Overlevende Annecy: fietser eerst vermoord

Het Britse meisje dat de aanslag op de auto waarin zij, haar zusje en ouders en oma zaten, zegt dat de dode fietser die in de buurt is gevonden eerst is vermoord. Dat meldt de Franse krant Le Parisien. Zij en haar vader zijn de auto uitgestapt en stonden naast elkaar toen het vuur op hen werd geopend.

 

De moeder, vader en oma kwamen bij de schietpartij om het leven. Het 7-jarige meisje en haar 4-jarige zusje overleefden de aanslag wel. Het oudste meisje werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis maar mocht enige tijd later weer naar Groot-Brittannië. Haar zusje bleef ongedeerd omdat zij zich onder de rok van haar moeder had verstopt.

 

Tot nu toe is altijd aangenomen dat de vader van het gezin het doelwit van de aanslag was. Hij had ruzie met zijn broer over de erfenis en was vlak voor de moord bij een bank in Zwitserland geweest, waar zijn overleden vader een rekening had afgesloten. Volgens de politie heeft hij geen geld van de rekening gehaald en de broer ontkent dat hij ruzie had met zijn broer.

Omdat de aanwijzingen de familie het doelwit was doodliepen, hield de politie er al eerder rekening mee dat de fietser het eerste slachtoffer was. Het gaat om de 45-jarige Sylvain Mollier, die bij een bedrijf werkt dat is gespecialiseerd in het maken van containers voor nucleaire brandstof. De politie onderzoekt of hij een dubbelleven leidde.

Volgens Le Parisien denkt de politie op basis van de verklaringen van het meisje, dat de fietser door de eerste kogels is geraakt. Het meisje en haar vader zijn daarop uitgestapt, maar de vader bedacht zich al snel toen er op hen werd geschoten en rende terug naar de auto. Hij deed daarop de autodeuren op slot en probeerde weg te komen. Hij heeft toen de auto per ongeluk in zijn achteruit gezet, waardoor de auto vast kwam te zitten in de modder. Zij waren toen een makkelijk doelwit voor de schutter: alle inzittenden die in het zicht waren, zijn in het hoofd geraakt. Daarop zou de schutter de fietser nog eens hebben beschoten.

Dat komt overeen met de verklaring van de fietser die de lijken heeft gevonden. Hij zegt dat toen hij de vondst deed, de motor van de auto nog draaide en dat de deuren op slot zaten. Wat wel opvallend is aan de verklaring: het oudste meisje werd buiten de auto gevonden, haar vader zou haar dus achter hebben willen laten.

De bron van Le Parisien verklaart ook dat de bril en de fietspomp van de fietser op een ‘behoorlijke’ afstand van zijn lichaam zijn gevonden. Volgens de Franse krant denkt de politie dat de schutter het lichaam heeft verplaatst.

De politie heeft gezegd dat er nog niets valt te zeggen over de volgorde waarop de slachtoffers zijn doodgeschotenn. Wel is er bevestigd dat het meisje heeft verklaard zij en haar vader uit de auto zijn gestapt.

Lees ook:

Vier doden in bos bij Frans meer

Viervoudige moord lijkt liquidatie

‘Fietser mogelijk doelwit aanslag’

Slachtoffer Annecy zag één moordenaar