Overval AH met automatisch wapen

Bij een overval woensdag op de Albert Heijn aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam-Nieuw-West, blijkt te zijn gedreigd en geschoten met automatische vuurwapens. Omstreeks 21.55 overvielen twee personen de supermarkt. 

Capuchon

Zij bedreigden het personeel met een vuurwapen en namen een onbekend geldbedrag mee. Tijdens de overval is er een schot gevallen. De daders zijn via de parkeergarage gevlucht en met een scooter de Willem Heselaarsstraat opgereden. Van hen ontbreekt nog ieder spoor. De twee droegen zwarte kleding en hadden hun gezicht bedekt met een capuchon. Beiden hadden een licht getinte huidskleur. Zij verschilden in lengte. De een was ongeveer 1,75m lang en de ander 1,85m. Eén van de mannen droeg groene Nike Runners.

Kassa-lades

In Het Parool komen ooggetuigen aan het woord die ernstig geschokt zijn. Of er sprake was van een pistoolmitrailleur of een geweer (zoals een AK47) is niet duidelijk. Beide overvallers hadden in ieder geval een dergelijk vuurwapen. Caissières moesten kassalades en sigaretten afgeven.

Waarom er is geschoten is niet duidelijk. Er zijn geen gewonden gevallen. De kogel ketste tegen het plafond. De politie spreekt van een ernstige dreiging door de overvallers en roept getuigen op zich met slachtofferhulp in contact te stellen.