Overval geldtransport met explosieven (UPDATE)

Een vestiging van het geldtransportbedrijf G4S aan de Grote Wade in Nieuwegein is donderdagochtend rond 04.45 uur overvallen. De deur is met explosieven opgeblazen. Er was personeel aanwezig in het bedrijf maar dat wist zich in veiligheid te stellen. Er is niemand gewond geraakt. De rovers zijn ontkomen in twee Audi’s en met grote snelheid naar het zuiden gereden. De auto’s zijn het laatst gezien bij Gorinchem, aldus de politie op Twitter.

De politie heeft bij de zoekactie op- en afritten bij Nieuwegein geblokkeerd en heeft ook een helikopter ingezet.

In het pand van G4S is op dit moment een grootscheeps technisch onderzoek gaande.

RTV Utrecht plaatste een foto van de schade aan het pand.

Omroep Brabant meldt dat de politie op verschillende snelwegen in Brabant heeft gezocht naar de overvallers. Onder meer op de A16 en A58, daardoor ontstonden er lange files. Volgens het KLPD zijn de verdachten voor het laatst gesignaleerd ter hoogte van het knooppunt Gorinchem bij de A27. 

De overval vertoont opvallende gelijkenissen met de Brinks-overval in ju i vorig jaar in Amsterdam-ZO. Ook daar werden Audi’s gebruikt en werd ’s ochtends vroeg de deur met explosieven opgeblazen, zij het op een vroeger tijdstip. Die daders namens eveneens de wijk naar het zuiden, in de richting Eindhoven. Ze ontkwamen met 5,5 miljoen euro.

writeFlash({“allowfullscreen”:”true”,”allowscriptaccess”:”true”,”flashvars”:”tcmid%3Dtcm-5-1247098″,”src”:”http://s.nos.nl/swf/nos_video_embed.swf”,”width”:”352″,”height”:”198″});